Sidor

onsdag 31 oktober 2012

Kapitel 9 - Joachim

Häng med på en tågresa många mil bort. Claus hade flertalet gånger sjungit lovsånger över det fantastiska med de veckorna på Interail som han haft med sin flickvän. Så till slut, en sommar, hade jag lyckats spara ihop nog pengar för en tågbiljett gångbar över hela kontinenten och giltig för flera veckors upptäcktsresande.

Efter ett tag fann jag mig på en trappa till en katedral i ett land där folk använde ett språk som var helt oförståeligt, trots mina hobbyaktiva studier. Språkbarriären förde med sig att min enda samtalspartner var mig själv, och efter några dagar började jag gå mig på nerverna. Jag började förstå varför man skulle ha med sig sin flickvän på en liknande resa. Men å andra sidan: Själva poängen med min egen interrailing var ju alla personer jag skulle träffa, alla historier jag skulle höra, alla korta bekantskaper som skulle berika mig.

Ja, historier är en underbar sak. Den första historien du får av någon säger mycket om personen i fråga. Den första historien som Joachim gav mig var intressant ur ett psykologiskt perspektiv. Kanske lika intressant som det som slår mig nu: Den första historia som du och jag delar är en historia om mord… Vad säger det om mig? Vad säger det om dig?

Men, tillbaka till mig där jag satt i solskenet denna sommareftermiddag, på kalla stentrappor som ledde upp till en lika sval katedral som under hundratals år tittat ner på oss syndare. Synda skulle jag gärna göra, för hela detta land var överfullt av vackra kvinnor. Men de gled förbi i värmen, så långt borta från mig och mina omöjliga utländska försök att bemästra deras vackra språk.

Mina trånande blickar landade då på en korpulent, medelålders man i väktaruniform som gick runt på de enorma trapporna och svingade en night-stick (en sån där livsfarlig batong som kravallpoliser gillar att smeka över ryggen på mer eller mindre fredliga demonstranter). Väktaren rultade nerför trappan, stannade framför mig och muttrade något på sitt språk. Jag lyckades uttyda hans missnöje med att jag satt ned på trappan. Först funderade jag på möjligheten att ifrågasätta det illegala i att sitta. Men när jag inte direkt ställde mig upp kramade hans hand kring batongen så knogarna vitnade. Jag tog det för säkrast att ställa mig upp.

Han muttrade något mer och verkade tillfreds med att jag inte längre belastade stenarna med min bakdel. Så vände han sig om och blängde på en kille några steg nedanför mig. Denne unge man stod upp i samma sekund, men fortfarande med ryggen mot mig och väktaren. Han verkade ha ögon i nacken. Väktaren såg nöjd ut och kämpade sin kroppshydda uppför trappan och försvann till slut in i en liten dörr på katedralens sida.

Jag kliade mig i håret och upptäckte att den unga killen hade tagit några steg upp och verkade vilja engagera mig i samtal. Jag såg då att han kom från min egen landsända.

Han förde först en hand mot brättet på den halmhatt som skyddade hans hår från solen. (Det såg lite ut som en hälsning hämtad från en salong under det glada 20-talet.) Sedan nickade han i riktningen som vakten försvunnit.

”Tja, du har träffat den lokala ordningsmakten. Kanske utsänd av gudarna och papporna och alla. Vem vet.” Han sträckte ut en hand. ”Jag är Joachim! Trevligt!”

Jag tog handen, ett kraftigt och självsäkert handslag som gick bra med den solbrända huden och de pigga ögonen.

”De har verkligen koll på sina trappor här i landet!” sade jag och log. ”Hade jag haft funderingar på att stuva ner några stenar i ryggsäcken så hade han tagit mig på bar gärning!”

Joachim log som svar och satte sig, sträckte ut sina långa ben och lade armarna bakom huvudet. Jag tittade lite oroligt upp mot väktarens dörr, men Joachim bara skrattade.

”Ingen fara!” sade han. ”Vår lilla vän kommer ut varje hel timme och tar en runda på trapporna. Står man upp i fem sekunder så är han nöjd. Gud vet väl vad han gör resten av sin arbetsdag.”

”Skulle säga att ”äta” är en lågoddsare,” sade jag och satte mig ner, drog upp en ny cigarett och vinkade med paketet i Joachims riktning. Han avböjde artigt (Nej tack, jag röker inte när jag reser) men tappade sedan fokus på mig. Jag följde hans blick och såg en av landets vackra unga kvinnor passera vid trappornas fot. Långbent och kortkjolad, med lika stora bröst som solglasögon, och blicken stint fixerad på trottoaren framför sig.

Joachim satte fingrarna i munnen och skickade iväg en vissling med uppenbar innebörd, följt av ett högt rop, ett ord som jag inte tidigare hört på det lokala språket. Tjejen tappade takten i stegen och tittade för en sekund upp mot oss. Sedan snörpte hon ihop munnen och sträckte demonstrativt på ryggen.

Joachim bubblade med ett glatt skratt och slog mig på benet. ”Yes! Den var underbar!”

Jag skrattade lite tyst åt den glädje han uppvisade över en förargad blick.

”Japp,” sade jag. ”Du fångade tydligen hennes uppmärksamhet. Men på något sätt misstänker jag att hon inte riktigt är intresserad. Eller vad tror du?”

”Haha, inte jättetänd, eller? Fan vad de är stela i det här underbara landet!” Han satte armbågen i min sida och skrattade det där smittande, bubblande skrattet igen.

”Men vad var det för ord?” Jag försökte härma det.

”Det är något som betyder ”snygging” fast lite mer porrigt,” sade han. ”Lärde mig det av en tjej som plockade hem mig för några kvällar sedan. Jag hängde på en bar där borta och blev hemdragen av en riktig puma, hetare än den där som nyss gick förbi. Herregud vilken resa! Jag har varit med om rätt mycket i sängen, men jag lovar dig: Detta var det bästa jag råkat ut för! En riktigt liten porrstjärna! Henne skulle jag kunna bonka en vecka i sträck om jag bara fick äta ordentligt mellan omgångarna.”

”Jaha,” sade jag. ”Så vad tusan gör du här just nu?”

”Tja, det är ju det som är det patetiska… Hela storyn... Jag tog en taxi hem på morgonen och det visade sig att jag varit så påtänd att jag inte kunde hitta tillbaka till hennes lägenhet dagen efter! Och telefonnummer tog jag inte heller!” Han drog fram ett par designersolglasögon i kopia-plast och satte på nästippen. ”Så nu har jag hängt här i flera dagar i sträck, och nere på baren varje kväll. Hoppas på att hon ska dyka upp igen, helt enkelt.”

”Ja, det var patetiskt. Nästan sorgligt, faktiskt,” skrattade jag och vi delade en flaska vatten från min ryggsäck.

Så fortsatte det. Vi pratade om flickor, gled in på musik, film och resor. När vattnet tog slut bestämde vi oss för att gå ner till baren och dricka öl. Och efter några öl på fastande mage i det trevliga sällskapet hade vi blivit riktigt goda vänner. Kvällen hade lagt sig över staden och vi tog en taxi till ett partyställe. Och till ett till.

Och så vidare rullade natten. Trots mitt annars så bra fylleminne blev alkoholen i solen lite för mycket tror jag. Jag vet dock att vi tillsammans raggade riktigt bra, och klockan var inte allt för mycket när vi samtidigt hånglade upp två snygga utlänningar i en turistbar. Helt plötsligt satt vi i en taxi som Joachim trollade fram, med en tjej i varje knä.

Det tog max en timme från första pussen i baren tills vi alla fyra var nakna på Joachim stora dubbelsäng.

---

Dagen efter vaknade jag av att huvudet gick i tiotusen små värkande bitar, och jag fann mig liggande ensam och naken i den stora dubbelsängen. På alla fyra lyckades jag ta mig till min ryggsäck på golvet vid dörren och där hittade jag huvudvärkstabletter. Brustabletter. Tja, man tager vad man haver tänkte jag och satte i mig två stycken. Jag lyckades trycka undan kräkreflexerna. Sedan låg jag där och lät kemin göra sin magi.

Efter en kvart eller fem stod jag på benen och började leta mig ut i lägenheten. Inte för att jag hade några minnen av det, men det måste ju finnas ett kök någonstans i närheten?

Mycket riktigt. Ett stort kök med fönster ut mot en lika stor takterrass. Joachims stora hår stack upp från en solstol där ute och han hälsade mig med ett glatt skratt när han hörde mig dricka från kranen.

”Nämen gomorron min lilla kaninkompis! Välkommen till the day of the living dead!”

Jag frustade något till svar och han hoppade upp från stolen och in i köket.

”Du verkar må ungefär som jag! Kaffebryggare står där på gasspisen, hoppas du vet hur man gör för jag håller på att dö av koffeinbrist. Och du skulle sett de två pinglorna! Kanske kan det vara till någon tröst att de verkade vara klart mer bakis än vad vi är!”

Jag började mecka med kaffe och vatten och gasspis. En rejäl cappuccino fick världen att sluta snurra och en till sänkte min puls nog för att jag skulle kunna sätta mig på terrassen i boxershorts och börja sammanfatta kvällen som passerat. Joachim smuttade på sin andra kopp och stretchade samtidigt ljumskarna.

”Ja, det var en kväll att minnas!” sade jag. ”Eller i varje fall minnas ett par saker av. Mein Gott vilka pinglor! Vad var det de hette? Simone och… Geta?”

”Haha, om hon hette Greta så var du Hans alla gånger!”

”Visst du, och du häxan i sagan då eller?”

”Så gärna, bind mig, släng mig i ugnen och ät mig till lunch!” Joachim skrattade gott. ”Men du då min herre! Inte hade jag kunnat gissa att du diggar killar också. Nog tusan såg jag hur du tittade på mig. Och nog tjuvade du ett känn lite nu och då!”

Jag rodnade lite, och tänkte på Joachims svettiga bröstkorg i sängen. Han hade en senigt muskulös kropp och en riktigt stor penis. Det pirrade lite i mig när jag mindes honom, spänd som en båge bakom en lika smal Greta på alla fyra.

”Jo men, jag gillar vackra kroppar, helt enkelt. Men vilken kväll! Det var min första fyrkant.”

Joachim stod upp och gjorde någon slags yogaliknande sträckning. ”Fyrkant och fyrkant, det var mer ett byte-i-halvtid, men ett bra träningspass var det!” Han rörde sig bakom mig där jag satt på solstolen och började massera mina axlar. ”Du borde nog stretcha lite.”

Jag kände kinderna hetta och njöt av hans händer på min bara hud. Inombords log jag åt mig själv. Lilla jag, hur många tjejer hade jag inte varit med de senaste åren? Hur många killar hade jag inte pussat? Här var jag nu med ett riktigt kap som verkade vara intresserad, och jag kände mig… Som en oskuld. Osäker, nästan lite rädd. Vad skulle jag göra? Kunde jag? Skulle han skratta åt mig?

Ja, kanske var jag väl en oskuld. På sitt sätt, i denna situation.

Men det var inget som jag behövde oroa mig för, visade det sig.

Joachim drog handen genom mitt hår och ville visa lägenheten. Jag gick bakom honom och kände hur spänningen från terrassen släppte när vi tittade genom det stora stället som han lånade av en kompis. Hela lägenheten osade pengar, ärvda pengar, generationer av rikedom.

I badrummet fanns en inbyggd dusch i samma enorma proportioner som alla andra rum. In i den duschen hoppade Joachim och sade något om att få bort lite svett och annat från gårdagen. Jag hoppade med.

Där inne visade han mig på ett lustfyllt sätt allt det där som jag gjort med mig själv, men aldrig praktiserat på en annan man tidigare. Det slog mig hur enkelt det är att ha sex med någon av samma kön. Det är så lika, men samtidigt så annorlunda. Så spännande, men ändå så välbekant. Vi fortsatte i den stora dubbelsängen tills ren hunger fick oss att leta oss ut i köket igen.

Eftermiddagen rullade vidare på den stora terrassen i solen som kom runt takåsen. Joachim verkade njuta av dagen och visade det genom att bubbla upp i det där skrattet som jag direkt hade kommit att älska.

Han skrattade när solen blänkte i våra vattenglas. Han skrattade när jag gick ut naken på terrassen och han var tvungen att påpeka det där med grannar och insyn. Han skrattade när han slickade mjölkskum från överläppen efter jag gjort ytterligare en cappuccino åt honom. Han skrattade när han höll upp sin flätade hatt som skugga för ögonen för att titta på mig. Han skrattade när jag somnade mitt i en mening och han skrattade när jag försökte erbjuda honom en cigarett för femtioelfte gången.

Efter några timmar började vi bli hungriga igen och bytte ut kaffet mot en kall flaska öl från kylen medan vi funderade på middagsmöjligheter.

Jag tog en cigg till ölen och höll reflexmässigt fram paketet till Joachim som till min stora förvåning tog en pinne. Han petade upp hatten i nacken, höll upp ciggen framför ansiktet och inspekterade den.

”Som jag sa, jag röker inte när jag är ute på resa,” sade han. ”Det äter upp pengarna för snabbt. Den enda drog jag egentligen brukar använda när jag åker omkring är detta.” Han tog upp en läderpung ur fickan och höll upp en liten brun kaka som jag helt korrekt gissade var hasch.

”En sån här köper jag för femtio här i storstan,” fortsatte han. ”Och när jag sedan kommer ut på ställena så kan jag sälja den för mer än det dubbla. Hasch har fördelen av att inte sätta ner fysiken allt för mycket. Ja, i rimlig dos i varje fall. Så du kan gissa vad folk blir glada när någon har med sig lite extra röka att sälja. På så sätt går jag plus på mitt eget festande.”

Han bröt en liten liten bit och värmde den med tändare i handen. Sedan rev han upp min cigarett med van hand och blandade tobak med hasch utan att tappa en flinga. Med den andra handen plockade han fram ett rullpapper och så hade han en spliff.

Han drog första blosset och sträckte ut den till mig.

”Nej tack,” sa jag. ”Håller mig till detta.” Och höll upp ölflaska till en skål.

”…in fölust..” sade han på inandningen. Sedan, i en långsam utandning av den blåa röken. ”Detta är… bra… grejer.”

Samtidigt kom det ut ett riktigt bombnedslag på terrassen snett nedanför oss. Ett långt hårsvall och en liten vit bikini, och de obligatoriska solglasögonen förstås. Vi såg henne nog samtidigt, men Joachim reagerade innan jag ens hann tänka en tanke. Han visslade högt och ropade det där porriga ordet igen.

Jaha, tänkte jag. Så sumpade vi den chansen…

Men Joachim stod snabbt framme vid räcket och tittade ner på den smått irriterade skönheten. Med ett begränsat uttal och mycket handrörelser lyckades han förklara att vi var två stackars utsvultna utlänningar som funderade på hur man bäst dinerade i denna underbara stad, och om skönheten i fråga hade några insider-tips på hur en afton bäst skulle läggas upp för att få ta del av det lokala livet vid sidan av turiststråkens monotona upplevelser.

Jag vet inte om det var hans vackra ord eller hans bara överkropp som övertygade tjejen i den vita bikinin. Men hur eller hur så befann vi oss i hennes lägenhet en timme senare med ett tiotal urinvånare och grillade kött och lagade couscous och mystiska små degknyten i ugn. Kvällen spenderade vi sedan på terrassen med öl och droger och underhöll sällskapet med sånger och berättelser om vårt hemland och våra resor.

När mörkret föll och hela kompisgänget splittrades avslutade vi dagen i den stora dubbelsängen med skönheten i fråga som sällskap.

---

Så rullade dagarna på. Joachim bjöd mig att stanna i lägenheten som han vaktade åt sin kompis och jag var inte svårbedd. Vi låg på terrassen på dagarna och njöt av club-livet och sexuella äventyr på nätterna. Ibland med lokala förmågor, ibland med turister. Alltid med varandra.

På dagarna fick jag koll på vem det var jag egentligen hade blivit bekant med, den unga man som var Joachim. Det visade sig att han kom från en välbärgad familj hemma i det Lilla Landet. Men istället för att gå i sin fars fotspår och arbeta sig upp i familjeföretaget hade han blivit en adrenalin-junkie.

Han spenderade hela sin fritid på snabba kickar. Det började med kampsport. Sedan blev det vindsurfing, klättring, flygning, för att sedan urarta i bungeejumping, rafting och base jumping. Hans far hade snabbt tröttnat på honom och Joachim var tvungen att försörja sig själv.

Då hade han blivit professionell bartender, servitör, croupier, taxichaufför, partyfixare och tourguide. Ja, allt som gick att tjäna snabba pengar på hade blivit hans ”yrken”. Han spenderade några månader med att arbeta på tre-fyra arbeten samtidigt, dygnet runt. Sedan reste han ut i världen tills pengarna tog slut och han var tvungen att åka hem igen för att sova på soffan hos någon kompis medan han lät pengarna rulla in.

Just nu var han på väg ner till bergen i söder för att han hade hört talas om en liten stad som under sommaren specialiserat sig på paragliding – troligen för att invånarna behövde en inkomstkälla vid sidan av skidsäsongen.

”Paragliding,” hade jag sagt. ”Att springa ut för en svart backe med en fallskärm bakom dig. Det låter ungefär lika galet som allt annat som du pratar om.”

”Visst är det underbart! Ska tydligen vara helt perfekt där uppe i bergen med alla skidliftarna som går hela sommaren!” hade varit Joachims extatiska svar.

”Huga… hur länge har du hållit på med det?”

”Vad?”

”Paragliding!”

”Jaha, det har jag aldrig testat. Det är ju därför som denna lilla ort kommer vara perfekt!”

Jag suckade… Och var imponerad på ett sätt som jag aldrig tidigare blivit av ren idioti.

---

Men vår lilla vistelse i denna underbara sommarstad blev kortare än vad jag tänkte mig. En dag när vi låg i våra solstolar och försökte tämja baksmällan med vatten, espresso och pastis bröts vår långsamma konversation av en metalliskt ”piippiip!”. Min nokia hoppade glatt på betonggolvet.

Jag bläddrade fram meddelandet som på 82 tecken fick mig att sätta mig rakt upp i stolen. Joachim tystnade och tittade upp på mig där jag satt och läste en gång till.

”Eh? Vad händer?” sade han.

”Vänta…” Jag började knappa och drog sedan hårt på ciggen. Han väntade tålmodigt och jag bollade små korta meddelanden över jordskorpans krökning via den nästan telepatiska tekniken vi kallar SMS.

Efter några pip och svar så ställde jag mig upp och såg mig kring. ”Jag måste nog till en tågstation,” sade jag och greppade min tröja som låg på golvet.

”Du måste nog först förklara vad som händer,” log Joachim.

Jag gav honom mobilen med konversationen uppe, och försvann in i lägenheten för att klä på mig och hitta min plånbok.

Detta var vad han läste:

<incoming message from phonebook entry ”Cider cell”>
Hej darling. Kan du komma? Måste sticka. Behov sällskap!! Köra ngr 1000 km.. Puss!

<outgoing message to phonebook entry ”Cider cell”>
Nej men hej min vän! Vad här hänt? Var är du? Jag kommer så fort jag kan. Stor kram!

<incoming message from phonebook entry ”Cider cell”>
Sorry. Är kvar i huset. Måste packa allt. Har lastbil.

<outgoing message to phonebook entry ”Cider cell”>
Oj, måste kolla tågtider. Fastnade här och vet inte ens var stationen finns om jag ska vara ärlig. Springer dit. Återkommer om någon timme. Har det hänt ngt allvarligt?

<incoming message from phonebook entry ”Cider cell”>
Oh no, no panic. Bara kaos. Ingen stress. Hörs snart. Love u!

Joachim läste meddelandena och kom in i huset där jag försökte hitta plånbok, pass och interrailbiljett, virrandes som en yr höna. Han såg väl stressen i mina rörelser, för han sade inget utan klädde istället på sig och tog två vattenflaskor med sig när vi lämnade lägenheten utan ett ord.

Väl ute på gatan styrde vi stegen mot tågstationen som låg en lagom lång promenad från lägenheten – och jag han uppdatera honom om Cider.

Nej, vi var inte ett par, det är min bästa vän.

Nej, jag har inte en aning om vad som hänt. Hon hade flyttat från det Lilla Landet för ett större gig som skulle ta hela sommaren och hösten.

Nej, jag förstod inte alls vad som kunde vara fel, men om hon ville att jag skulle vara där så kunde det inte vara särskilt roligt.

Japp, jag kommer åka så fort det går.

Väl framme på stationen lyckades jag lösa en biljett som skulle ta mig till Cider på andra sidan kontinenten på endast 19 timmar, och avgick om femtio minuter. Nog tid för att springa hem och hugga väskan. Jag grävde i fickorna efter cigaretter som var försvunna medan den lilla damen i kassaluckan metodiskt skrev ut mina biljetter och kontrollerade mina interrrail-papper. Sedan vände jag mig om, stålsatt för springturen tillbaka till lägenheten.

Joachim stod tyst och tittade på den stora tavlan med avgångar och ankomster.

”Den där Cider. Har hon pojkvän?” sade han.

Jag trampade otåligt bakom honom och tittade bort mot utgången. Fan, måste köpa cigg. ”Eh nej, inte senast jag pratade med henne.”

”Coolt. Jag funderar på att hänga på,” sade han och tittade i plånboken.

”Ok,” sade jag frånvarande och började gå mot utgången. Sedan blinkade jag och sade lite för vasst: ”Va? Vad sa du?”

Joachim tittade på mig. Såg mig in i ögonen, tog av sig hatten i en svepande rörelse och log. ”Ja, jag funderade på att följa med. Göra dig sällskap. Det låter som en kul road trip. Hon låter verkligen som en person värd att lära känna! Du kanske behöver lite sällskap under timmarna. Om det är ok med dig, naturligtvis!”

Jag pausade och lät orden sjunka in. Där såg jag Joachim för någon som jag bara anat tidigare. Inte bara en kille med en stor snopp och hårda underarmar.

”Oj. Tack, menar jag. Det var inte meningen att låta negativ. Jag är bara… Orolig.” sade jag och rodnade.

”Lugnt!” sade Joachim. Sedan fixade han en biljett och på trettio minuter sprang vi fram och tillbaka till lägenheten och lyckades nog få med oss det mesta vi behövde.

---

Cider brydde sig inte nämnvärt om Joachims uppdykande på hennes trappa nästan ett dygn senare. Jag hade förvarnat henne med ett mms och hennes enda reaktion på den mörka främlingen var kort och gott ”Är han singel? :o)”

Och vi hade ingen tid för småprat. Ciders jobb hade blivit våldsamt inställt då skatteverket hade slagit ner i bolaget och anhållit hennes chef för bedrägeri. Hon hade inte fixat någon hyra för lägenheten under två månader och hyresvärden hotade med våld om inte de utestående fakturorna betalades. Vi packade snabbt och effektivt in hela bohaget i lastbilen och snart satt vi alla i det stora framsätet och blinkade trött mot gryningsljuset. Den gamla lastbilen rullade plågat ut genom den stora industristaden medan himlen lyste blodrött som fond till de höga skorstenarna och röken som svepte bort i morgonbrisen.

”Ok killar. Nu måste ni hålla mig vaken. I varje fall några timmar. Innan jag vågar sova,” sade Cider. Hon såg lite komisk ut, den lilla flickan i spretigt blåsvart hår, där hon satt och greppade den gammeldags-enorma ratten.

”Jag hoppas bara att den här gamla bilen håller samman i några timmar,” sade Joachim och klappade instrumentbrädans spruckna plast.

”Ha ha,” sade Cider. ”Säg inte det där högt igen. Den kanske hör dig.” Det verkade knappt som hon skämtade.

Så vi pratade om helt andra saker. När vi kom ut ur stadens brus stannade vi på en rastplats och sov i en hög i förarsätet tills solen stod i zenit. Då fixade vi frukost-lunch på ett långtradarhak och så var vi på väg igen. Ut över vidderna i den gamla lastbilen.

Det var inte fel att sitta där mitt i det Stora Landet, med en instrumentpanelsvy över världen. Ändlösa fält. Raka, raka vägar som försvann bort mot en suddig horisont. De säger ju att den raka vägen tar dig snabbast till helvetet, och de har fel. Det är snarare i de mest vindlande bakgatorna i de största städerna du möter din skapare – jag har läst polisrapporterna. Och om du verkligen vill hälsa på i landet efter detta livet kan jag tipsa dig om en eller två ställen i dessa gränder.

Jag råkade yttra dessa tankar högt, och mitt resesällskap log.

”Jag tror att omgivningarna gör KC lite poetisk-patetisk,” skrattade Cider.

”Jag tror att omgivningarna gör mig lite kåt, snarare,” log Joachim, och kastade en lång blick ner i Ciders urringade, vita linne.

”Oh du snuskige!”

”Ha, om du tycker det är snusk kan jag nog lära dig en eller två saker!” Joachim skrattade sitt glada skratt och förarhytten fylldes av hormoner och sexuell spänning. Jag log, där jag satt längst ut på passagerarsidan och beundrade mina två vänner. Men jag kände också ett sting av avundsjuka som jag inte riktigt gillade. Joachim var min första riktiga fångst bland sexiga män, och jag var väl inte riktigt klar med honom än. Men när jag såg honom sitta där, lång och solmörk bredvid Ciders lilla kropp så insåg jag att han redan hade siktat in sig på nästa blomma.

Jag rullade ner fönstret för att släppa ut lite luft. Solen stod högt och den raka linjen av asfalt som vi jagade liksom glödde från insidan. Den gamla kassettspelaren i panelen spelade någon låt från radion, och musiken passade helt enkelt perfekt in i scenen. Det var som om den allsmäktiga regissören hade kommit in på settet och vred upp musiken, smetade på med dramat och spelade upp vår lilla trekant för den underhållningstörstande publiken.

Ew, men här har vi inget sånt triangeldrama, herr Regissör. Spara skriptet till de spanska tv-såporna, tänkte jag. Jag kommer helt enkelt få förlusta mig själv i natt verkar det som.

”Jag är imponerad av att ingen har ringt mig än,” sade Cider och slängde ett öga på mobilen som låg på soffan bredvid hennes lår, ett lår som knapphändigt doldes av en kortkort, rutig kjol. ”Tja. Jag får väl slå en pling till myndigheterna när jag kommer hem. Jag antar att jag måste lämna något slags vittnesmål eller något. Typ vad jag höll på med i Macks företag och allt.”

”Ja, du kunde ju börja med att berätta för mig. Jag har inte en aning om vad du gör någonstans, för att vara ärlig,” sade Joachim och petade mig i revbenen med armbågen. ”Den här snubben har inte gett några indikationer åt något håll, vilket är lite irriterande.” Han fläktade sig själv med hatten.

”Det är för att han vet saker som ingen vet. Och han är en god vän. Som kan hålla tyst… Även om man inte kan tro det.” Cider flörtade åt mitt håll med mascaratunga ögonfransar. ”Jag är någon slags frilansare i musikvärlden. Googla mig så hittar du lite tidiga verk. När jag fortfarande använde mitt riktiga namn.”

”Coolt! En kändis!” Joachim tittade på henne med beundran i blicken.

Cider fnissade. ”Kanske mindre än vad du kan tänka dig. Men jag tjänar bra pengar. Och jag får jobba med de personer jag vill, oftast. Men inte när skithögar som Mack kommer i vägen. Detta var ett fantastiskt tillfälle. Som nu är kört.”

”Oj, då var det värre än vad jag fattade. Jag trodde det bara var ett jobb.”

”Ett jobb. En liten investering för att komma igång. Och jag hann inte ens träffa stjärnan innan det hela small.” Men vem stjärnan var, det berättade Cider inte.

”Så… Om jag nattar dig ordentligt ikväll, skriver du mig en vaggvisa då?” log Joachim.

”Om du inte ”nattar mig” kväll så behöver du ett requiem, lilla du,” sade Cider och gav honom en våt blick under luggen och en klapp på låret. Vi skrattade sådär töntigt som man gör när man är kåt.

”Åh herregud, jag får väl hitta mig en sexig liftare eller nåt,” sade jag.

Joachim skrattade och låtsades putta ut mig genom det öppna sidofönstret. ”Eller så gör vi dig till en sådan sexig liftare! Syns i nästa stad!”

”Snarare på nästa motell,” gav jag tillbaka. ”Om inte jag satt här skulle ni väl vara på varandra snabbare än kaniner i en redbullfabrik.”

Cider rodnade lite och log sedan ett leende som skulle kunnat få horn att växa ut i pannan. ”KC, du känner mig alldeles för väl. Och ni två känner väl varandra. Så varför låter vi kära KC vara i vägen?” Hon tog blicken från vägen och spände den i Joachims ögon. ”Är du ledig? Redo för lite fooling around? Eller har du något bättre som väntar där hemma?”

”Hehe, jag har inte ens någonstans att kalla hemma,” sade han, men hans blick flackade lite.

”Oh, men ääär det inte varmt här inne!” sade Cider med en överdrivet teatralisk stämma. ”Oh jag bara måste lösgöra mig från dessa tryckande klädesplagg!” Vi log gott åt det påståendet, eftersom hon bara var klädd i den korta kjolen, ett tight vitt linne och uppenbarligen ingen BH.

Efter ett smidigt svepande med handen och trixande med benen höll hon upp sina trosor som en trofé. Eller… Trosor är ett stort ord för den lilla spetsbiten.

”Åh, så mycket bättre det känns!” fortsatte hon med opera-diva-rösten. Hon släppte ut stringen genom fönstret och fläktade sig med händerna. ”Svalka! Skönt att befria kroppen!”

Hon log mot Joachim, som inte var sen att haka på. På något sätt lyckades han få ner sin långa kropp under ratten, mellan Ciders ben och positionerade sitt huvud nära nog för att lyfta hennes kjol och slicka henne.

Jag försökte att inte titta för mycket. Tände en cigarett och lutade mig lite mer mot fönstret, lyssnade på Ciders små läten och glada tillrop, och djupare och djupare andhämtning. Jag stirrade ner längst den långa raka vägen som förde oss mot horisonten i hundratio kilometer i timmen och bad mina gudar att Cider skulle behålla sinnesnärvaro att fortsätta på asfalten även när orgasmen sög tag i henne.

På andra sidan sätet stönade Cider högt och hela hennes lilla kropp spändes bakåt och ryckte till en, två, tre gånger. Hon slöt ögonen och en lång sekund skakade lastbilen på vägen. Sedan andades hon ut, sakta, och log. Hon rufsade Joachims hår mellan sina lår.

”Oj, Mister. Du visste vad du skulle göra. Det måste jag ge dig.”

Joachim lyckades lösgöra sig från röran av ben, ratt och pedaler, utan att spåra oss från vägen. Han satt snart på sätet igen, leende, och torkade munnen med baksidan av handen. ”Nöjet var helt på min sida, du nymf med svarta håret.”

”Asch du. Bli inte helt poetisk nu, du också. Annars så kommer jag tvinga dig att göra det där igen.” Cider log och tände en av mina cigaretter. Joachim tog också en ur paketet och rullade en joint, som vi lät vandra runt.

Så satt vi bara där och log sådär fånigt som man gör efter sex och de första andetagen bra droger. Tiden flög fram med oss på vägen. Vi småpratade, rökte och byggde vår egen verklighet där i förarsätet i en lastbil som dundrade fram i dryga hundra, dundrade fram över gränser, över begränsningar och över gud vet vad mer. Vi slutade bry oss, helt enkelt.

Joachim var den förste som poängterade det fantastiska i hela uppställningen.

”Det känns som vi är de tre musketörerna,” mumlade han.

”Du är väl Arthos då, den sure fan,” log Cider.

”Då måste du vara Porthos, den fete!”

”Pax för att vara Kophangan,” sade jag. ”Ska vi dra våra svärd och svära eden?” Jag gestikulerade mot mitt skrev.

”Yes! Alla för en och minst en till mig!” proklamerade Joachim.

”Låter som en dålig porrfilm,” skrattade Cider påverkat. ”Ha, dålig porr. Smaka på det adjektivet. Som om det någonsin skulle finnas bra porr!”

”Det är klart det finns bra porr!” sade både jag och Joachim i kör. Cider skrattade åt våra upprörda miner.

”Oh visstja. Förlåt mig. Jag glömde att ni killar lärt er allt ni kan från de sena sändningarna på pappas betal-tv.” Hon skrattade ännu högre. ”I mitt hemland hade skolan i varje fall sexualundervisning värd namnet!”

”Det behövde inte jag,” sade jag. ”Jag hade ju dig som privatlärare.”

”Touché.” Cider formade handen som en pistol och blåste bort röken.

Och så rullade det vidare. Vi satt där och pratade tills solen föll ner bakom bergen och en tunn månskära steg på andra sidan himlen. Då pratade vi lite till. Två timmar efter midnatt höll Cider på att somna över ratten, och då stannade vi. Vi sov åter igen tillsammans på sätet, slocknade, helt slut efter körningen, drogerna och värmen.

---

Jag vaknade den efterföljande morgonen med solen i ansiktet och svetten rinnandes ner i ögonen. Det kliade på mina torra läppar och ögonlock, torra från alldeles för mycket röka och för lite vatten. Jag tog mig ut ur den ugnsvarma förarhytten och tittade på Cider och Joachim som sov på varandra bakom ratten. Jag såg ingen egentlig poäng med att väcka dem. De ville nog troligen vara ensamma en stund när de vaknade, hur eller hur.

Så jag grabbade en flaska vatten och ett paket cigaretter och klättrade upp på lastbilstaket. Där uppe hade jag en fantastisk utsikt över fälten, vägen och långt, långt borta något som såg ut som ett hus med några träd kring. Den tidiga morgonen stördes endast av några få passerande bilar och en fågel som gillade att sjunga i en buske i närheten.

Snart började det röra på sig nere i hytten. Två personer som var mycket lätta att förutsäga började röra på sig och röra på varandra. Jag sög på min cigarett och lät blicken vila ut i de eviga fälten.

Efter en stund tystnade de. Snart poppade Ciders spretiga hår upp vid takets kant.

”God morgon, min lilla solstråle!” sade jag när hon klättrade upp till mig och tog emot den flaska jag sträckte fram till henne. Men jag såg att det inte bara var solsken i hennes blick. Jag rynkade lite på ögonbrynen. Hon satt där och lutade snart sig mot min arm.

”Mmmm,” sade hon och drack vatten. Hon tittade ut över landskapet. ”Så vackert.” Jag hörde inte ett ljud av Joachim. Kanske hade han somnat igen där nere. Genom det öppna fönstret ekade en långsam melodi från kassettbandspelaren. Kanske hade Cider haft några band med sig. Detta lät som hennes sorts musik.

”Är du nere? Något som är fel?”

Hon satt där och blicken försvann långt bort. ”Nej inte riktigt. Trevlig kille du hade med dig.”

Jag kände någon slags motsägelse i hennes ord och det brände till i mig. ”Har han gjort något dåligt?”

Jag måste ha stelnat till för Cider vände sig om och tittade mig i ögonen. ”Nej nej, inte alls,” sade hon. ”Inte något sånt. Han är verkligen en pärla. Inga dåliga saker.” Hon lutade sig tillbaka mot mig, och fortsatte, i en mycket liten röst, mycket inte-Cider-röst.

”Jag vet inte… Vi hade kul. Men så… Det kändes liksom inte något. Det är inte första gången jag känner så heller… Så jag bad honom sluta. Vet inte hur jag ska förklara. Han slutade direkt. Men jag vet inte om han tog det dåligt. Sedan kom jag upp här. Hoppas han inte… Är besviken. Eller så…” hennes röst dog ut helt.

Vi satt där. Jag väntade på att hon skulle samla tankarna och gav henne en cigarett, medan jag funderade på vad hon sagt. Den sköra melodin och den manliga sångarens röst och underbara gitarrspel störde mina tankar.

Can you feel the longing burn?
like a scar from long lost fire
Turn o’ ev’ry rock you see
in search for your desire.

Orden ekade i mitt huvud, och jag såg herr Regissör framför mig igen, kanske ville han säga något? Jag hade en kittlande känsla av något som inte riktigt ville formulera sig som en hel tanke. Det saknades något.

”Skrev du detta?” frågade jag och kramade Cider med en arm. ”Det är helt fantastiskt.”

”Nej… bara översatte det,” viskade Cider, långt borta i tanken verkade det som. ”Och sjunger i bakgrunden.”

Hon satte på sig sin arga min igen.

”Äh helvete. Jag kan lika gärna bara vara singel hela livet. Jag har min vibrator. Behöver inte mycket mer. Det här med kramar och pussar och skit. Klart övervärderat.” Hon suckade ljudligt och slängde cigaretten över takets kant.

”Hoppas den är trimmad!” sade jag, och Cider log. Men leendet kom inte hela vägen till ögonen.

Min tanke formulerade långsamt sig själv, en lampa kanske tändes i huvudet. Naturligtvis!

”Cider,” började jag försiktigt, försökte sätta ord på vad jag nästan tänkte. ”Har du prövat med en tjej någon gång?”

Hon tittade på mig. ”Va? Som en trekant? Ja, det är klart.”

”Nej, jag menar emotionellt. Som ett förhållande, som att vara kär, och inte samtidigt som annat. Som att vara lesbisk.”

Nu var det hennes tur att rynka pannan. ”Borde man inte veta om man är lesbisk?”

”Hur skulle jag veta det!” Jag skrattade åt den frågan, men Cider verkade inte märka den bakvända humorn. Det såg ut som hon arbetade sin hjärna runt den nya idén jag kläckt.

”Hur kom du på att du gillar killar, då?” sade hon tillslut.

Så jag berättade hela historien om min granne, om julen, om de killar jag sedan kysst och raggat på. Om hur jag börjat se på sex på ett annat sätt. Om hur jag börjat se på killar på ett nytt sätt. Och tills sist om Joachim, om att känna sig som en oskuld igen. Det tog ett tag att komma genom hela historien, och Cider hade aldrig hört hela sammanhanget. Nu lyssnade hon under tystnad, med de vackra ögonen fixerade på mina läppar.

”Men jag har ju aldrig haft ett förhållande med en kille. Aldrig liksom varit djupare kär,” avslutade jag historien. Den sista meningen fick mig att tänka lite själv. Jag hade ju sedan jag hånglat med min granne kallat mig för bisexuell. Men är man bi om man bara hånglar med alla? Eller måste man ha haft en pojkvän? Hur är man ”på riktigt” bisexuell? Jag vet inte.

Cider tänkte högt. ”Så det jag behöver göra… Är att hitta mig en bitch… Dejta. Testa, typ. Se vad som händer…” Hon log hela vägen upp till ögonen. ”Det verkar som du har något där. Min älskade vän!” Hon gav mig en blöt puss på kinden.

Vi tog en till cigarett och pratade genom planen. Var skulle vi finna en bra tjej för Cider? Vad kan man ha för kriterier när man aldrig ens funderat på det? Sedan kom plötsligt Joachims hattbeklädda huvud över takets kant. Han tittade upp lite försiktigt och sade inget. Han verkade inte riktigt veta hur han skulle närma sig oss. Han tittade på mig. Vilken sida stod jag på? Hade något gått åt skogen?

Men Cider log mot honom och kramade om honom.

”Det är inte du. Det är jag! Jag är lesbisk.”

Joachim såg ut som en fågelholk. Sedan skakade han huvudet och skrattade lite. ”Borde man inte veta det i din ålder?”

Så Cider fick berätta sin historia för honom. Hur hon haft svårt att hitta pojkvänner för någon längre stund. Hur hon hade haft svårt att tända. Och vi berättade vår historia för honom (men utelämnade det där med våldtäkten) och jag berättade min historia om hur jag börjat pussa killar.

Joachim tog in det hela under tystnad. När vi avslutat alla historier rökte han nästan en hel cigarett, tyst, och kliade sig i huvudet, innan han kommenterade något.

”Så vad ni säger…” sade han trevande till slut, ”är att det var jag som fick dig att bli homo. Och som fick dig att förstå att du är lebb. Ojoj.” Han drog händerna genom håret och ställde det på ända.

”Jag måste jobba på min sex act.” Han log.

==
Nästa kapitel: Morgonstund

Detta är en gratis bok
– men om du vill sponsra författaren kan du
skicka ”breach” till 72550
Det kostar 20 kr plus sms-kostnad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar